Ne pregătim, ne pregătim de marea deschidere a Băcăniei Bolloga. Ne împiedicăm un pic în hârtii, aprobări, nu ale noastre, noi le-am terminat demult, ci ale partenerilor. Până atunci, aruncăm o privire spre ceea ce vă pregătim, analizăm, măsurăm, unde păstrăvii, unde panificaţia, unde lactatele şi condimentele şi ceaiurile şi uleiurile…? Fotografii, etichete, coşuri, cuptor, vitrine, rafturi, toate sunt pregătite să primească produsele alese cu grijă, vizitând producătorii. Ne vor sta alături bunătăţi de la oameni inimoşi, ce au ales, ca noi, sănătatea, producţia respinsabilă, ocrotirea naturii prin reducerea poluării. Responsabilitatea e o haină grea, pe care nu mulţi o ţin pe umeri, dar când ai copii înveţi să vezi altfel viitorul şi încerci să îi faci un contur potrivit pentru ei, puii de om, sânge din sângele nostru.
Eco înseamnă şi reguli şi respect, dar şi costuri mai mari. Dacă alegi să pui în farfuria familiei eco doar pentru că e la modă, e bine şi aşa, dar hrana eco nu e despre cât cheltuiești, ci despre cum faci diferenţa între alimente care hrănesc sau alimente-balast. Când vom înţelege că mai scump la mâncare înseamnă mai ieftin şi mai puţin la farmacie, la spital, vom reorganiza bugetul destinat alimentelor. Mai puţi şi mai sănătos e mai hrănitor, deci, în esenţă, nu stomacul plin de alimente goale de nutrienţi e ideea, ci un conţinut valoros care hrăneşte cu adevărat.