Brânzeasca este limba iubitorilor unui aliment care dă dependenţă. E un fapt cunoscut, brânza conţine caseină, un tip duios de drog alimentar, spun cercetătorii americani care au mai descoperit că pizza este unul din preparatele cele mai adictive, în mare parte datorită stratului de brânză.
Brânzeturile sunt asociate cu multe alte alimente, inclusiv cu fructele, în special cu nucile. Apreciate pentru nuanţele deosebite, nucile sunt un pariu sigur în efortul de a da un plus de savoare brânzei.
În primul rând, în ceea ce privește diferitele texturi, fondantul de brânză este sporit de crocanteţa nucilor pentru un întreg armonios în gură. În ceea ce privește aroma, nuca va evidenţia aroma subtilă de nuci, deja existentă, a anumitor brânzeturi.
Cum se face brânza cu nuci?
Există mai multe brânzeturi cu nuci pe piață, cu diferite tehnici de fabricație. Dintre acestea două sunt utilizate în principal.
Brânza cu bucăți de nuci
La acest sortiment găsim o bază de brânză proaspătă cremoasă și ușoară la care se adaugă direct bucăți de nucă. În centrul aluatului, dar și în exterior, aceste brânzeturi cu nuci se joacă prin texturi și aduc o adevărată notă de prospețime meselor.
Brânza cu lichior de nucă
O altă metodă de preparare a brânzei cu nuci este utilizarea lichiorului de nucă. Brânza este periată sau trecută prin lichiorulde nucă de mai multe ori în timpul preparării sale. Astfel, coaja de brânză se formează cu arome de nuci și le transmite conţinutului, pentru a-i conferi un parfum delicat, subtil și delicios.
Brânzeasca de Bolloga
Caşcavalul Bolloga cu nuci este un produs lactat savuros, cu o pastă de brânză semi-moale şi bucăţi de nuci, care se pretează foarte bine atât să completeze un platou de brânzeturi, cât şi să acompanieze preparate de carmangerie din carne roşie, cum sunt cârnaţii, jambonul, pastrama sau vânatul.