Păstrăvărie certificată ecologic+băcănie= Bolloga, formula noastră câştigătoare.
Acesta e cadoul zilei, încă un răsfăţ din partea presei, cu articolul din Jurnalului Naţional, scris de Luciana Cocoş. https://jurnalul.ro
„Preocuparea românilor pentru alimentația sănătoasă este în creștere și la fel sunt și afacerile care aduc în fața clienților produse ecologice 100% românești. După ani de zile în care românii au preferat produsele din import, situația se schimbă, încet, dar sigur, în favoarea producătorilor români. În urmă cu mai bine de șapte ani, doi tineri clujeni au avut curajul să lase în urmă joburile de la multinaționale și să meargă pe calea antreprenoriatului cu produse ecologice. Un drum deloc ușor, cu multă birocrație și piedici de mentalitate”.
Binele personal nu are sens în lipsa binelui comunităţii
Ne-am lăsat descusuţi, nu ca să ne lăudăm, ci pentru că ne dorim ca lumea să înţeleagă cât e de necesar să constituim şi să consolidăm comunitatea economică locală, să facem business împreună. Unii fac producţie, alţii fac vânzare. Noi am pornit cu producţia şi din nevoia unei desfaceri eficiente, facem acum şi comerţ. Am deschis uşile băcăniei pentru cei care fac doar producţie şi le oferim ocazia să îşi desfacă produsele în băcănie.

Continuăm să muncim zi de zi să învăţăm oamenii că e important să consume local. E bine pentru producători, e bine pentru natură, pentru ca amprenta de carbon să fie cât mai mică.
Noi am oferit tuturor producătorilor oneşti, posibilitatea să îşi desfacă produsele prin intermediul Băcăniei Bolloga. E nevoie şi de o anume disciplină pentru integrarea în circuitul economic”, adaugă Ovidiu Oltean. Iar găsirea de furnizori pentru băcănie nu e deloc o misiune ușoară. „Furnizorii oneşti sunt la fel de greu de găsit precum e dificil să faci producţie. Am căutat oameni care cred în valorile noastre şi căutăm în continuare”, spune acesta. Iar pentru că oamenii și-au arătat interesul pentru produse ecologice, Ovidiu și soția sa au în plan deschiderea unei a doua băcănii Bolloga, la începutul lunii martie, după o investiție de 70 de mii de euro. „Când alegi un stil de viaţă sănătos, bazat pe alimente ecologice, naturale, curate şi de calitate ştii că ritmul achiziționării lor este altul decât în cazul produselor industriale, cu conservaţi şi adjuvanţi de tot felul, deci nu mai poţi face aprovizionarea de două ori pe lună”, spune antreprenorul.
Am început cu o păstrăvărie certificată ecologic
A fost la început o păstrăvărie certificată ecologic, am făcut livrări în Cluj şi Oradea. A urmat livrări la Bucureşti, am deschis o băcănie în Cluj, iar acum ne pregătim să deschidem încă una.
Mulţumim echipei Jurnalul Naţional şi doamnei Luciana Cocoş!