Post alimentar, post sănătos şi hrănitor

Pentru un post alimentar echilibrat, vă aducem azi câteva informaţii şi sugestii de la Alina, nutriţionistul nostru.

Nu știi ce să mai gătești de post astfel încât să fie și nutritiv?

Cu ocazia postului Paștelui, băcăniile Bolloga vin în ajutorul dumneavoastră cu o mulțime de variante alimentare vegetariene nutritive. Alături de salate, legume şi fructe, numeroase alte categorii completează în mod fericit un tablou alimentar adecvat.

Post alimentar sănătos
Leguminoase conservate

Post alimentar cu proteine din leguminoase

Leguminoasele vin cu conţinutul lor de proteic de origine vegetală. La băcăniile Bolloga găsiţi asemenea produse ce conţin proteine de origine vegetală cum sunt fasolea, fasolea mung, lintea, mazărea, năutul, soia, atât uscată, cât și conservată, astfel încât să vă asigure necesarul proteic zilnic. Să nu uităm că acestea vin împreună cu fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Ca alternative tartinabile am pus la dispoziția dvs. O gamă de pate-uri pe bază de soia și humus. Toate numai bune, atât cu ocazia postului cât și pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Post alimentar înseamnă hrănire cu produse vegetale

V-ați întrebat, poate, de ce postim cu roadele pământului, iar răspunsul e simplu. I se dă trupului, a cărui compoziție chimică se regăsește în cea a pământului, exact ce e al lui. Așadar pământ suntem și cele ce cresc din pământ ne hrănesc, după o lungă perioadă rece, când am avut nevoie de mai multă energie, dăruită de produsele de origine animală.

Lapte vegetal

Alternative la produsele lactate

Lactate vegetale

Din punctul de vedere al alternativelor vegetale pentru lactate, pentru un post alimentar în care să nu vă lipsească micile bucurii, găsiți aici, pentru laptele de origine animală(iaurturi, smântână de gătit, unt, brânzeturi), versiuni adaptate postului: lapte vegetal, iaurturi vegetale, smântână vegetală, tofu, brânzeturi vegetale, creme tartunabile vegetale, unturi din nuci, etc.). Cu Bolloga postul este mai ușor!

Postul fără fructe ar fi trist

Fructe în post

Să nu uităm de legumele și fructele ecologice de la noi, atât în formă proaspătă, cât şi conservată, ca sucuri, siropuri, gemuri, dulceţuri, marmelade. Se recomandă consumul de legume la fiecare masă și minim 2 fructe/zi.

Post alimentar cu tomate

Cu cât farfuriile dumneavoastră sunt mai colorate și mai diversificate, cu atât sunt mai pline de vitamine, minerale și antioxidanți.

Post alimentar cu legume

Postul este o ocazie numai bună să creștem aportul de legume și fructe  din alimentaţia noastră, și odată cu acesta, de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.


Energia, chiar şi în post, vine din grăsime. Vegetală

Grăsimile vegetale sunt recomandate pentru acizii grași esențiali prezenți în compoziția lor, rolul lor antioxidant și pentru că vin în ajutorul tău împotriva bolilor cardiovasculare. La noi găsești atât nuci, migdale, caju, alune de pădure, cât și unturi vegetale din acestea. Astfel pe lângă beneficiile spirituale ale postului vei avea parte și de sănătate în farfurie!

Hai la Bolloga și bucură-te de sănătate și gust împreună cu familia ta!