WhatsApp Image 2020-08-26 at 10.54.31

Să dai şi altora din ceea ce eşti

Ceea ce eşti se vede din ceea ce faci. Am participat, alături de alţi producători din zonă, la o întâlnire cu Nechita-Adrian Oros,  Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, căci Bolloga este recunoscută ca model de dezvoltare pentru produse ecologice. Importanţa infiinţării de ferme piscicole şi avicole ecologice şi stimularea producătorilor au fost teme importante, abordate.

Dacă multe sectoare economice au avut de suferit în această perioadă, producţia alimentară a continuat, chiar dacă nu la nivelul dorit. Ceea ce au nevoie producătorii este sprijin, susţinere morală şi materială, un strop de curaj şi informaţii precise. Am venit cu experienţa noastră, acumulată în anii de conversie a păstrăvăriei pentru acreditarea ecologică, le-am împărtăşit şi celorlalţi producători prezenţi parcursul minuţios, dar eficient.

Ceea ce eşti spune multe

E important să ai un produs premium. Dar nu e suficientă creşterea păstrăvilor şi, mai nou, a puilor de găină, aşa cum facem la Bolloga. De aceea am subliniat cât de fructuoasă a fost cooperarea cu firma de acreditare, în a lucra în parametri ceruţi de DSV,. O facem atât la creştere, dar şi la recoltarea, sacrificarea, eviscerarea, transportul produsului crud, apoi afumarea şi obţinerea de preparate din produsul afumat. Practic, toate operaţiunile desfăşurate în cadrul fermei ecologice Bolloga au fost supervizate şi acreditate. Astfel se garantează calitatea înaltă a produsului pe tot parcursul lanţului de producţie şi distribuţie, până la consumatorul final.

Cu aceeaşi ocazie, am anunţat deschiderea unor băcănii Bolloga în Cluj-Napoca. Acolo, alături de produsele noastre, am invitat pe toţi producătorii serioşi din zonă să vină cu ce au ei mai bun, mai curat, mai sănătos. Astfel, clujenii vor avea acces direct la roadele muncii şi activităţii producătorilor din zonă. La rândul lor, aceştia îşi vor putea dedica timpul şi energia producţiei, lăsând desfacerea în seama băcăniilor. Avem nevoie de produse sănătoase în Cluj, de mâncare ecologică, de produse tradiţionale. Vom putea aduce pe masa concitadinilor noştri direct din fermele din împrejurimi, prospeţimea, gustul, calitatea.