WhatsApp-Image-2020-09-11-at-09.03.05

Sărmana țară bogată mușcă încă o dată mâna care a hrănit-o. Băcănia Bolloga oferă o soluţie

Sărmana ţară bogată şi de multe ori uitată! Prea des politicienii români uită că nu ei, ci mulţimea oamenilor de rând sunt ţara. O acțiune în doi paşi favorizează marii retaileri. Evident, în dauna producătorilor români, cărora li se suprimă sistematic orice posibilitate de supraviețuire. Pentru că în viaţă e nevoie de echilibru, băcăniile pot oferi o soluţie alternativă pentru producătorii care aleg calitatea.

Pasul unu: lovitura

Primul pas este reprezentat de Legea 28/2020. Termenul de plată pentru produsele proaspete este de 14 zile, și de 30 de zile pentru celelalte produse. Asta înseamnă că, după ce s-au zbătut să încheie contracte cu marile lanțuri de retail, producătorii locali au acum de așteptat de două ori mai mult până să încaseze banii.

În legea iniţială termenul era de 7 zile pentru produsele proaspete.

Dacă citiți etichetele de proveniență a legumelor și fructelor e cel mai evident. Acestea, alături de peștele proaspăt, sunt și cele mai perisabile. De cele mai multe ori, ele provin de oriunde, numai din România nu.

Sărmana țară bogată

Din cauza acestei legi profund nedrepte, când un producător român ajunge cu produsele în rafturile marilor retaileri, are de așteptat 14 zile până la încasarea banilor. Știm cu toții că producătorul primește cei mai puțini bani. Iar acum, nici mărunțișul nu mai ajunge, decât după două săptămâni.

Pentru ei e sursa de supraviețuire, dar cui îi pasă? În gospodării, animalele sunt tot mai puține. Pe câmpuri răsar panouri solare, în loc de legume, livezile sunt părăginite ori tăiate. Las’ că importăm de toate, de la sare la petrol! Totul pentru profitul altora și în dauna producătorului român, rămas cu buza umflată.

Pasul doi: dispreţ total arătat producătorilor români

Cei mai afectați vânzători au fost, în lunile anterioare, se pare, buticarii din mall-uri. Ei vor fi susținuți financiar să-și plătească sumele restante la chirii. Avantaj, din nou, proprietarii centrelor comerciale, care îşi vor încasa banii, și nu bietul producător român. Sărmana țară bogată, ce contează vaca din grajd, oaia din staul, peștele din balta și bazinul românului! Altă făină se macină la moara marilor retaileri!

Soluţia Bolloga

Oamenii faptelor ştiu că dacă vrei ca o problema să se rezolve, trebuie să te implici. Bolloga a înţeles de mult acest lucru. Am demonstrat deja că vorbele frumoase ne plac, dar acţiunile concrete şi mai mult. Sărmana țară bogată poate fi şi respectată.

Băcănia Bolloga a fost gândită de la bun început ca o alternativă superioară la desfacerea prin marile lanţuri de retail. Cel mai important avantaj pe care îl oferim producătorilor este că noi le oferim plata pe loc pentru produse. Nu la 7 zile, nu la 14.

„În băcănia Bolloga nu va fi nevoie de taxe de raft, de șpăgi către şefii Departamentelor de Achizitii, șpăgi la șefii de raion sau taxă de publicitate, nici marfă în regim de consignație. La noi plata se va face în avans, către fiecare producător care decide să vină în băcănia noastră”.( Ovidiu Oltean, fondator Bolloga).

Aşadar, cel puţin pentru producătorii din zona Cluj, Băcănia Bolloga este o mână întinsă.

4 Comentarii

 1. septembrie 11, 2020
  Ciocolaterie Krausz

  Buna seara, suntem un atelier de ciocolata din transilvania, si vrem sa colaboram cu bacania Bolloga.

 2. septembrie 16, 2020
  Rusu Mihaela

  Bună ziua. Sunt un producător de produse din trandafiri, cu produse atestate tradițional și unele în curs de atestare și aș fi interesată pe o viitoare colaborare. Vă invit să accesați site-ul deliciulmihaelei.ro pentru a vedea produsele și proprietățile lor. Vă mulțumesc.

 3. septembrie 25, 2020
  shopmanager

  Buna ziua,

  Multumim pentru interesul acordat. Ne face placere sa va invitam la o poveste 🙂 Suntem disponibili telefonic la nr 0745210738, email office@bolloga.ro sau la bacanie, situata pe str Macesului, nr 2, Cluj Napoca.

 4. septembrie 25, 2020
  shopmanager

  Multumim pentru interesul acordat. Ne face placere sa va invitam la o poveste 🙂 Suntem disponibili telefonic la nr 0745210738, email office@bolloga.ro sau la bacanie, situata pe str Macesului, nr 2, Cluj Napoca.

Comentarii blocate