pastrav afumat ecologic de Bolloga

Unitate de producţie piscicolă avem. Unitatea de procesare?

Orice unitate de producţie este vitală pentru o economie, a cărei balanţă este îngreunată de importuri de producţie. Importanţa economică a acesteia e mult mai mare atunci când există şi o unitate de procesare. Se aduce astfel o valoare adăugată produsului, e implicat un efort suplimentar, responsabilitate, iar asta se va vedea la încasare.

Păstrăvul ecologic afumat de Bolloga, vârful produselor clujene din această gamă

Prea mult timp am fost aproape exclusiv furnizori de materii prime, de produse agricole primare. De 30 de ani, ne-am transformat pe nedrept şi cu ochii închişi, din ticăloşia unora şi snobismul altora, în consumatori inconştienţi de produse importate. A venit momentul să avem curajul de a face mai mult şi mai bine. Produsul ecologic, produsul tradiţional sunt în trend. Noi trebuie să oferim publicului ceea ce îşi doreşte, pentru a asigura alimente sănătoase şi gustoase.

Bolloga are şi unitate de procesare

Păstrăvăria Ecologică Bolloga e completată de unitatatea de procesare a peştelui. Astfel, după recoltare păstrăvul nostru este eviscerat în spaţii special amenajate şi dotate cu tot ceea ce e necesar pentru a păstra standardele de înaltă calitate şi igienă, cerute pentru produsele ecologice. În plus, Curcubeul ecologic de Bolloga ajunge la consumatori şi în varianta afumată. Aceasta se realizează lent, cu lemn de fag. Păstrăvii stau 24 de ore la saramură şi alte 24 la zvântat, urmând reţete tradiţionale din zonă.

Unitate de producţie. Cifrele nu ne bucură

În Apuseni sunt în prezent mai multe păstrăvării. E loc de mai mult. E loc de mai bine. Există şi multe alte unităţi de producţie de peşte, chiar dacă Transilvania nu e cunoscută ca zonă predilectă pentru consumul de peşte. Nu prea există variante nutriţionale recomandate de specialişti care să nu includă peştele. Cu toate acestea, încă vorbim de un consum scăzut de peşte  pe cap de locuitor în România. Abia trecem de 6 kg. pe an. Mai trist este faptul că doar 18% provine din acvacultura românească, restul fiind furnizat din import. Abia ne apropiem de 20.000 tone de peşte pe an. Păstrăvul, pentru care avem toate condiţiile necesare unei acvaculturi puternice, ajunge la modeste 2000 de tone anual.

Unitate de producţie şi de procesare de top la Bolloga

Bolloga e singura păstrăvărie cu unitate de procesare din judeţul Cluj cu autorizare de asomare, eviscerare, ambalare şi etichetare pentru păstrăvul proaspăt şi păstrăvul afumat. Şi cum al nostru este şi ecologic, e inutil să mai spubliniem că păstrăvul de  Bolloga este, cu siguranţă, produsul piscicol care răspunde celor mai înalte standarde privind calitatea unui produs din această gamă.